Algemene info Wolkampjes voor kinderen:

 

In een kleine groep gaan we aan de slag met (ruwe) schapenwol (en andere wolletjes).

Diverse technieken komen aan bod (wol wassen en kaarden, spinnen, natvilten en droogvilten, wol verven,... eenvoudig weven, stokjesweefraam, breivork, breien, haken, punniken... ).

Individuele interesses krijgen volop een plaats. We starten vanuit een 'basisprogramma', en geven de namiddagen samen vorm, op basis van de impulsen uit de groep, en de interesses van de kinderen.

En: Ieder gaat met unieke én persoonlijke werkstukjes naar huis!

 

De kinderkampjes gaan door tijdens álle schoolvakanties. Up to date informatie kan je steeds vinden op de facebookpagina Wollebol (vaststaand bericht bovenaan de pagina), of vragen via een mailtje naar Atelier Wollebol.

 

Voor kinderen vanaf 7 jaar - Max 6 kinderen - beperkt aantal plaatsen!
Ook kinderen met een beperking zijn welkom, na contact en overleg (inclusieve werking)


Je schrijft in voor de volledige reeks / Een reeks gaat door vanaf min. 4 inschrijvingen.
Plaats: Zonnebloemstraat 86 - Brugsepoort/Gent

 

Zomeren bij Atelier Wollebol - 2021!

 

1 en 2 juli: Wol-tweedaagse (VOLZET)

 

2 namiddagen Wollebollen rond een afgebakend thema: we gaan aan de slag met ‘natvilten’, en leren hoe we daar plukken schapenwol ‘recht van de vacht’ kunnen in meevilten. Een pluk schapenvacht aan je werkje dus! :-) Welke werkjes jullie gaan vilten op die 2 namiddagen, zoeken we samen uit.

 

Telkens van 14u tot 17u ~ Aantal kinderen: max. 6 ~ Leeftijd: 7+

Deelnamebedrag: 40 euro (alle materiaal en 4uurtje inbegrepen)

 

5 t.e.m. 9 juli: Wolkampje (VOLZET)

23 t.e.m. 27 augustus: Wolkampje (VOLZET)

 

We gaan aan de slag met (schapen)wol en andere wolletjes in Atelier Wollebol. Diverse technieken komen aan bod. Vertrekkende vanuit de interesse van de kinderen maken we samen het programma. Ieder gaat met unieke werkstukjes naar huis!

 

Telkens van 14u tot 17u ~ Aantal kinderen: max. 6 ~ Leeftijd: 7+

Deelnamebedrag: 95 euro (alle materiaal en 4uurtje inbegrepen)

 

12, 13, 15, 16 juli: Massage – Wol Kampje (VOLZET)

16, 18, 20 augustus: Massage – Wol Kampje (VOLZET)

 

Voormiddag:

We starten elke ochtend in de Kroonstraat 36 – Gent, bij Kristel.

Laat jij je kind(eren) graag kennismaken met de wondere wereld van aanraking? Hen laten voelen hoe je door massages de ademhaling kan beïnvloeden en rustiger worden? Zowel bij het geven als bij het ontvangen… Graag reik ik hen een stukje van die vaak nog onbekende wereld aan.

Voelen staat boven techniek maar wie weet, krijg je na hun 3 of 4 ochtenden ‘werken’ rond lichaams-bewustzijn toch nog een massage cadeau thuis!

Met: Kristel Busschaert – www.handenhelen.be – Brugsepoort, Gent

 

Namiddag:

In de namiddag stappen we naar het Wollebol-Atelier (Zonnebloemstraat 86 – Brugsepoort, Gent) van Hilde. Daar maken de kinderen hun eigen unieke creaties met schapenwol (en andere wolletjes): kaarden, vilten, weven, breien,… We vertrekken vanuit individuele interesses, en ieder gaat met persoonlijke werkstukjes naar huis.

Hier worden de kinderen ’s avonds ook afgehaald.

Telkens van 9u tot 17u ~ Aantal kinderen: max. 6 ~ Leeftijd: 6 – 12 jr

Deelnamebedrag kampje juli: 140 euro (alle materiaal, 10uurtje en 4uurtje inbegrepen)

Deelnamebedrag kampje augustus: 105 euro (alle materiaal, 10uurtje en 4uurtje inbegrepen)

 

30 en 31 augustus: Wol-tweedaagse (nog 1 vrij plekje)

 

2 namiddagen Wollebollen rond een afgebakend thema: we maken deze namiddagen tipi’s (tentjes uit bamboestokken) op poppen-, of poezen- of … maat. De tipi’s staan voor jullie klaar. Met de vormgeving gaan jullie helemaal zelf aan de slag. Daar kunnen diverse technieken bij gebruikt worden (weven, knopen, natvilten, naaien, naaldvilten, …) en diverse materialen (schapenwol, garen, stof, veren, kralen, stukken tapijt, macramétouw, houten stokjes,…) Ieder gaat met z’n eigenste tipi naar huis! Je tipi kan een heerlijk huisje zijn voor je poes. Je kan er ook een zalig poppenhuisje van maken. Of een leuke lamp in plaatsen, en dan heb je een unieke verlichting voor in je kamer!

 

Telkens van 14u tot 17u ~ Aantal kinderen: max. 6 ~ Leeftijd: 7+

Deelnamebedrag: 40 euro (alle materiaal en 4uurtje inbegrepen)

 

Kinderreeksen schooljaar 2020 - 2021

 

Nore 10 jaar:

Ik vind het een leuk en origineel kamp! Je kan je dromen waarmaken met wol. Het is super en daarom wil ik altijd opnieuw een kamp doen bij Hilde. Er is ook altijd een lekker vieruurtje. Als je niets weet om te maken is er een dikke map met ideetjes.

 

Warre 8 jaar:

Ik ben al 1 keer op Wollebolkamp geweest en maakte heel veel plezier.

Ik mocht kiezen wat ik maakte en koos om pantoffels voor mezelf en een mobile voor mijn baby zusje te maken. Elke ochtend verlangde ik dat het middag werd om naar Wollebol te mogen gaan! Ik ga in de krokusvakantie terug omdat het zo fijn was met Hilde en de andere kindjes. Ik geef juf Hilde 10 op 10!

Groetjes Warre

 

 

Maïté 11 jaar:
Ik doe Wollebol al vanaf Hilde er mee was begonnen, ik doe het echt heel HEEL graag en al heel lang, ik heb al veel leuke dingen gemaakt: kleine en grote van een balletje tot een catcave. Ookal ben ik vaak de grootste en oudste.
Ik zal het waarschijnlijk blijven doen tot ik geen zin meer heb (ik denk dat dat nog lang gaat duren).

 

 

Onze pleegdochter heeft met volle teugen genoten van het Wollebollen en Mamalia van de vrije namiddagen in Gent. Zeker en vast voor herhaling vatbaar.

 

Mats 12 jaar:

Voor mijn kamer heb ik al een grote vleermuis gemaakt, voor mijn oma pantoffels en voor Knotje (kat) al een catcave. Iedereen was er blij mee. Het is een heel rustgevende plek met de tuin en de schommelstoel erbij.