Bij Atelier Wollebol kan je ook terecht voor Workshops en Begeleiding Op Maat.

- Wil je een bepaalde techniek aanleren.

- Wil je iets zelf (leren) maken.

- Wil je inspiratie / kennis verwerven rond het werken met een specifieke doelgroep.

- Wil je graag je eigen wolatelier opstarten in een dagbesteding voor mensen met een beperking, op een zorgboerderij, e.a.

- ...

 

Contacteer me met je vraag, en we bekijken samen of ik de persoon ben die je daar een antwoord kan op geven.

Wanneer dit niet kan, kan ik je mogelijks ook doorverwijzen naar andere 'wolwerkers' die je wel verder kunnen helpen.

 

Wil je zelf een workshop aanbieden, en zoek je daarvoor een geschikte locatie?

Dan kan m'n Atelier daar mogelijks een antwoord op bieden (kleine groep, knus, licht, modern en praktisch).

Vergoeding per uur - met een min. van 3 uur. Neem gerust contact met me op.

 

Je kan eveneens een afspraak maken om in m'n atelier gebruik te maken van de manuele en electrische kaardmolen, en de 'woolpicker', om eigen wol te verwerken.

Dit tegen een gebruiksvergoeding van 8 euro/uur.


Workshop Macramé Stone wrapping - begeleid door HeleenV, in Atelier Wollebol. Het Atelier vormt een ideale locatie voor een workshop met een groep van 4 tot max. 10 deelnemers (afhankelijk van de activiteit). Gemakkellijk bereikbaar, rustig, heel gezellig en praktisch.

Tore wou graag leren vilten, en daarbij een groot kussen maken voor z'n liefje. We gingen samen een namiddag aan het werk.

Een juf uit een school lager onderwijs wou graag, na een reis naar Latijns Amerika, een project opzetten met haar leerlingen rond 'weven'. Op welke manieren kon ze met de kinderen rond 'weven' aan de slag? Ik gaf haar een namiddag input en initiatie in diverse eenvoudige weefmogelijkheden. Daarbij kreeg ze ook een vormingsbundeltje mee met weeftips en eenvoudige weefideeën in beeld.

In het 'Wolatelier' van de vzw Kompas - Dagbesteding werkte ik 4 jaar met de deelnemers - mensen met een beperking - rond diverse woltechnieken. Ons streefdoel was unieke, hedendaagse, kwaliteitsvolle eindproducten te maken, waar we fier mee naar buiten konden komen. Iedere deelnemer werkte met z'n specifieke mogelijkheden en interesses aan z'n eigen project(en). 

De WWF Rangerclub kwam kennismaken met wolletjes, en wolverwerking, na een wandeling met de herderin Leen en haar Natuurkudde. (Drongengoedbos - Ursel)

Deze 2 mensen wilden heel graag hun eigen 'boots' leren vilten. In het kader van hun re-enacting activiteiten en interesses. Een eerste keer vilten voor hen! Én we gingen daarbij aan de slag met uitsluitend lokale, ruwe, ongewassen wol. De wol werd enkel vooraf gekaard. Het resultaat was heel geslaagd!

Een eerste kennismaking met Macramé, in het park. Een aantal basisknopen, wat bredere uitleg rond macramé, en een plantenhanger...

Je eigen wol kaarden op de manuele of electrische kaardmolen, of 'plukken' met de woolpicker? Het kan, op afspraak, tegen een gebruiksvergoeding, in m'n Wollebol Atelier.